Een RI&E bestand uploaden van mijn computer naar de webRI&E

Top  Previous  Next

 

 

Een RI&E bestand van mijn computer uploaden naar de webRI&E

 

 

De (web) ARBO RI&E Grafimedia (RIE) kan uw Grafimedia RI&E 3 bestand (indien u dat heeft, en vanaf versie 3.1.0) importeren. Daarbij wordt automatisch de update gedaan om die gegevens toe te voegen die nodig zijn om de RIE te kunnen gebruiken. Mocht u werken met een RI&E ouder dan versie 3.1.0, dan adviseren wij u eerst de meest recente versie van het stand-alone RI&E programma te downloaden van www.arbografimedia.nl. Als u uw bestand dan inlaadt in die nieuwere RI&E versie, wordt deze automatisch geconverteerd naar een bestand dat geschikt is om in de web Arbo RI&E Grafimedia te importeren.

 

Het is verstandig uw oude (lokaal geïnstalleerde) RI&E niet te verwijderen én een backup te maken van uw bedrijfseigen RI&E bestanden, totdat u soepel kunt werken met de nieuwe Arbo RI&E Grafimedia. Over diverse automatiseringsaspecten kunt u ook verder lezen. Met name de manier waarop uw gegevens worden opgeslagen op een centrale server adviseren wij u om kennis van te nemen.

 

 

Inladen

 

Wanneer u voor het eerst de web RI&E bezoekt komt u binnen op "de straat". Hier ziet u de optie 'Bestaande bedrijf importeren' (het linker blauwe bord).

 

clip0321

 

Wanneer u hier voor kiest wordt u in een vervolgscherm gevraagd om uzelf als primaire gebruiker aan te maken. De bedrijfsgegevens uit uw voorgaande RI&E worden gekoppeld aan deze gebruikersgegevens.

 

Bij het aanmelden geeft u aan wat de voor- en achternaam zijn van de primaire gebruiker. Alle informatie van dit bedrijf is gekoppeld aan deze gebruiker. Natuurlijk kunnen andere gebruikers op het systeem inloggen, maar zij zullen dit doen via dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord. Kies dus een zakelijke gebruikersnaam en een zakelijk wachtwoord (dat anders is dan de privé-wachtwoorden van de diverse gebruikers). Natuurlijk kunt u uw wachtwoord later terughalen of wijzigen, zolang u een (zakelijk) e-mail adres opgeeft waar de medewerkers van het bedrijf daadwerkelijk toegang tot hebben. Kies dus een e-mail adres dat niet persee aan één gebruiker gekoppeld is, maar waarvan wel alle lezers het RI&E-wachtwoord mogen kennen. Onthoudt wel goed uw gebruikersnaam - bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam!

 

clip0335

 

Wanneer u op 'Ga verder' klikt ziet u onderstaande scherm dat uw voortgang weergeeft - het getal loopt op tot 100%. Dit proces kan enkele minuten duren, afhankelijk van de omvang van uw geïmporteerde bestand. Wanneer het is afgerond krijgt u hiervan een melding en kunt u gelijk verder (of later) werken met de RI&E via het nieuwe hoofdmenu.

 

clip0336

 

 

Helpdesk

 

Bij problemen verzoeken wij u de helpinformatie over automatiseringsaspecten in dit document door te nemen, indien u daarmee niet voldoende geholpen bent kunt u contact opnemen met de Helpdesk Arbografimedia.