Reclame- en ontwerpbureau's

Top  Previous  Next

 

 

Reclame- en ontwerpbureaus

 

Reclame is een vorm van communicatie met het doel potentiële klanten over te halen tot aanschaf van producten en diensten. Veel reclame is dan ook bedoeld consumptie te bevorderen door het creëren en versterken van een merkimago en getrouwheid aan een merk. Het is ook het promoten van een product, dienst, bedrijf of idee door middel van een veelal gesponsorde boodschap.

Veelgebruikte media voor reclameboodschappen zijn: posters op billboards, folders, advertenties op radio en televisie, dia's of promotiefilms in de bioscoop, banners op internetpagina's, advertenties in kranten en tijdschriften, de zijkanten van trams, bussen, taxi's en auto's, de achterkant van tickets van grote evenementen.

Aan de ontwerp- en reclamebureaus gelieerde bedrijfstakken zijn de grafimedia en sign. Terwijl de grafimedia de reclameboodschappen vaak concretiseert via webdesign, digital print en drukwerk verzorgt de sign-branche vaak (naast digitaal druk) de belettering van auto's, bussen en vliegtuigen of reclamebillboards.

 

Binnen de RI&E Grafimedia zijn de volgende werkplekken en/of machines (op alfabetische volgorde) aan dit bedrijfsproces toegekend:

 

•        Beeldschermwerkplek (= computerwerkplek)

•        Callcenter

•        Laptopwerkplek

•        Kopieermachine (t.b.v. kantooractiviteiten)